• Some of the links on this forum allow SMF, at no cost to you, to earn a small commission when you click through and make a purchase. Let me know if you have any questions about this.

Can you use two Maverick Redi-Chek at the same time

lookwow

Smoke Blower
126
10
Joined Jan 3, 2011
Like the topic says want to know if i can run 2 of them at the same time or will they get mest up and confused? Want to put one in each of the pieces of meat im doing this weekend.
 

rbranstner

Smoking Guru
OTBS Member
5,700
37
Joined Oct 18, 2007
My brother and I have done it several times with our UDS's running side by side. I don't know if they run on on different frequency's or how it works but we were able to do it and have both of the units work just fine. Two weekend ago I ran my ET-73 and ET-732 side by side in the same smoker to compare the two and they worked fine. Maybe someone knows if they are on different frequency's or what but we were worried about the same thing and though the wireless remote units would get all screwed up and not know which base to connect to but it didn't seem to be an issue for us.
 

bwsmith_2000

Master of the Pit
OTBS Member
1,350
13
Joined Jul 9, 2005
I've used three thermometers on several occasions and not had a problem. Have fun.
 

rbranstner

Smoking Guru
OTBS Member
5,700
37
Joined Oct 18, 2007
I've used three thermometers on several occasions and not had a problem. Have fun.

Were they all wireless and all the same kind? Just curious as I'm sure different brands could be running on different frequency's so they may not interfere with each other. I'm anxiously waiting to get an explanation on how the same make and model can run side by side and not interfere with each other. I'm sure someone knows how this works.
 

jakethessnake

Fire Starter
62
11
Joined Sep 14, 2009
I run my ET 73 and Et 7 together almost all the time. A few weeks back I turned the ET 73 receiver on and accidently started the et 7 sender, and it picked it up. Not quite sure how that worked, but it did :)
 

lookwow

Smoke Blower
126
10
Joined Jan 3, 2011
I just went and got the other one. They seem to work fine as long as i turn one on and get it working and then turn the other on. They must lock into eachother or something.
 

SmokinAl

SMF Hall of Fame Pitmaster
Staff member
Moderator
OTBS Member
★ Lifetime Premier ★
44,629
6,296
Joined Jun 22, 2009
I have 4 acu-rites and use them at the same time. They must be on different frequency's. The receivers work with only one of the senders, they won't interchange. I bet the technology is the same industry wide.
 

rbranstner

Smoking Guru
OTBS Member
5,700
37
Joined Oct 18, 2007
I just went and got the other one. They seem to work fine as long as i turn one on and get it working and then turn the other on. They must lock into eachother or something.

That's how I do mine to. Just get the one turned on and sync it up with the wireless unit then go onto the second one and they don't seem to interfere. I have not tried to interchange the units to see if they will work with each other or if they will only work with the unit they came with in the box.
 

Latest posts

Hot Threads

Top Bottom
  AdBlock Detected

We noticed that you're using an ad-blocker, which could block some critical website features. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.